Tuesday, April 15, 2014

::AYAT MANIS::

Assalamualaikum

Dulu-dulukan, subject yang paling tak suka dalam class adalah subject bahasa which is bahasa melayu atau pun english. dua-dua cik suri tak minat. sebab kite kena bercakaplah, berdialoglah, membaca dengan kuatlah, berintonasilah dan membina ayat. cik suri tidak mempunyai kemahiran dalam komunikasi sebab kelemahan dalam berbahasa. memang cik suri failed. huhuhu...malunye lagi-lagi bile tidak mahir menggunakan bahasa melayu dengan betul dan teratur. cik suri hanya pandai berloghat terengganu saja...

ayat manis...
okey yang ni korang tak payah belajar dari sesiape pun. memang semua orang mahir pasal ayat manis lagi-lagi bagi pihak lelaki. diorang memang hebat dalam menyusun ayat manis.

kenapa cik suri nak cite pasal ayat manis nih yer...
lelaki memang tak boleh dipisahkan dengan ayat-ayat manis diorang. sweet talker is always man. haritu cik suri borak-borak dengan mak cik suri. kami cerite pasal mulut manis lelaki. ayat manis lelaki bujang akan kalah dengan ayat manis lelaki dah kahwin. mak pun cakap macam tu. lelaki dah kahwin memang terror mengayat. so, beware girls outthere. lelaki dah kahwin ayat diorang memang power. walaupun hanya bermodal satu word, ia mampu buat anda tidak dapat tidur malam. sangat berbeza dengan ayat manis lelaki bujang. u still can avoid it but not for married man. bahaya siottt...

this is happen to cik suri. nasib baik sempat sedar. kalau tidak abis lah...jadi hanez suraya terus. bahaya tau uolls.

kalau lelaki bujang dia mengayat we still boleh buat tak tau. walaupun he call you sayang ke, sweetheart or whatever, that words still not into your heart. you masih boleh pikir this guy just playing around with you. saja nak usik-usik. sometimes, kite akan sentiasa menganggap single man hanya bergurau with his words eventho he is mean with his word. huhu...

but different with married man, with just one word like, stay cute, you look sweet, gadis melayu terakhir will make you can't sleep the whole night. think about it. seriously, this happen to all girls. and to me too...

ape-ape pun, berhati-hati dalam berkawan dengan sesiapa pun. selalunya hati perempuan mudah terpesona dan terpikat. kadang-kadang, sukar untuk membezakan lelaki bujang dengan yang dah kahwin. kadang-kadang lelaki bujang nampak macam dah kahwin, dan lelaki dah kahwin nampak macam bujang...

tetapi, ingatan untuk diri cik suri sendiri...kite adalah perempuan, dan janganlah kite menyakiti hati perempuan yang lain...

wassalam
senyum sokmo
.:imhappybeasinglegirl:.

2 comments:

nabihah said...

ayat manis tak payah percaya sangat. bab mengarang ayat manis tak tau nak cakap ape

Suri Suriyani said...

betul tu cik beeha...