Wednesday, January 26, 2011

~Kenangan Lama~

::Pak Cik Bas Perpustakaan Bergerak::

Petang tadi, masa on the nak balik umah ternampak bas perpustakaan bergerak..masa sekolah rendah dulu-dulu suka lah pergi pinjam buka dengan perpustakaan nih...setiap hari isnin ngan rabu, mesti ade jer kat dataran perhimpunan.
so, tadi saja lah nak tau sape driver bas tu...tengok lah...rupa2 nya..pakcik yg dlu jugak..dah beruban dah janggut die. dulu pakcik nih ensem sangat, baik dan kelakar...selalu jer pesan kat kitorg jgn suka sepah kan bas die.tak sangka pulak pakcik nih still lagi bawak bas perpustakaan nih...besar betul jasa die untuk budak2 sekolah macam kiorg nih...dari muda sampaikan dah berusia...sayang kat pakcik nih...hehehe;p
Pakcik saya doakan pakcik sihat2 selalu dan happy dengan kerja pakcik...sbb usaha pakcik bawak bas perpustakaan itu lah kiorg boleh pinjam buku yang best2 walaupon kat sekolah mmg dah ade perpustakaan sendiri..hehehe;)Sayang pakcik bas perpustakaan bergerak...;D

Friday, January 21, 2011

Orang Kawen Lagi

::My Sister Getting Married::

Tanhniah to my sister untuk majlis perkahwinan die pada 14 Jan 2011.



Salah seorang penting nih...die secara automatic nye melantik dirinye sendiri sebagai project manager...hehehe..perasan betui mamat nih...


kakak saya sebelum majlis akad nikah...

nnt lah update lg..tenet lembab pulaks...hehehe...

Sunday, January 2, 2011

::Tiada Tajuk::


Bergenang air mata mase tengok dokumentasi “True Hollywood Story” tentang “Posh and Beck” kat tv8 semalam. Sedih sangat tengok perjuangan Beckham yang mencipta nama dari usia kecil lagi sampai sekarang. Turun naik dia, dari MU ke Real Madrid pastu AC sampai ke LA Galaxy, US. Masa kecik2 dulu minat la dekat Beckham sebab time tu die memang star laa...Budak2 laki ngan adik2 aku, time tu memang jadi kan Beckham idola diorg lah(tp xde sorang pom yg pandai men bola...hahaha!!!)...Tapi memang betul, apa2 pun untuk berjaya dalam hidup, kena ada semangat juang yang tinggi dan keinginan yang sangat kuat. Jangan mudah putus asa.




Sepakan lengkuk Beckham. Macam mane dia boleh buat eh…hukum fizik ape dia pakai atau formula matematik ape?!!!…hehehe…(saje jerrr)…

Mamat kat bawah nih (refer to cristiano ronaldo), aku mmg kagum betul dgn kaki dia…lincah betul…ke kiri ke kanan, jap depan,sat ag belakang...






Note: Team faverat aku tetap Barcelona and pastinye Terengganu, tetap di hati…hehehe ;p