Wednesday, January 1, 2014

::2014 RESCUE::

Assalamualaikum

tahun baru 2014. nak kena ucapkan selamat tahun baru ke tak ni. cik suri tak sambut tahun baru. semalam pun tidur awal, dan memang dah beberapa tahun kebelakangan ni tak sambut tahun baru. bagi cik suri sudah tidak ada apa yang perlu disambut untuk tahun baru. mungkin semasa cik suri masih berada di universiti, sambutan tahun baru satu kemestian, cuma sambut dalam ukm jer lah. tengok diorang tembak mercun. time tu memang gediklah. terlebih excitedlah, perangai macam bebudak tetapi still have fun. but now, dah tak layan benda-benda tu semua, i am old enough but still cry baby. yang ni memang tak mampu nak ubah walaupun tiap-tiap tahun menjadi azam untuk tidak menangis. am i terlalu sensitive?maybe...

jadi,

tahun baru, life should be change to be better than yesterday. i mean better than last year. walhal baru beberapa jam melangkah ke tahun 2014 ni.

untuk tahun baru ini, cik suri mahu memulakan kehidupan yang lebih bahagia. cik suri mahu menjadi seorang yang lebih terbuka dan lembut hati. mahu berkorban untuk diri sendiri pula. tiba masanya untuk cik suri memikirkan hak diri sendiri. memulakan sesuatu yang tertangguh. merendahkan ego yang selalu dipertahankan. lebih terbuka untuk menerima pendapat orang sekeliling. dan, menambah dan memperbaiki kelemahan dalam bab-bab agama. time to change. to be someone better.

sudah tiba masanya...

semoga semua urusan yang cik suri rancangan untuk tahun 2014 ini dipermudahkan oleh Allah s.w.t.

cik suri boleh ::berdiridikakisendiri::


iklan google yang buat cik suri gelak sorang-sorang dari semalam. kelakar, cute dan macam comel jer...macam comel jer *yang ni penyakit orang giler*

sebelum tu, korang layan lah lagu ni :)



She thinks she’s all alone
And all her hopes are gone
And so I wrote this song
So she can move along.

But things were bad
She was in despair
Her things were bad
And you were never there

But things were bad
She came up for air
She said a little prayer, she found herself

Chorus:
Yeah, she’s got light in her face
She don’t need no rescue and she’s okay.
Yeah, she’s got life in her veins
She don’t need no rescue and she’s okay.
No SOS me then rescue when she’s finally there
No SOS me then rescue when she’s finally there, yeah
She’s got a life in her veins,
She don’t need no rescue and she’s okay

She looks into the sky
And all her tears are dry
She kissed her fears goodbye
She’s gonna be alright.

But things were bad
It was beyond in repair
She was scared, she couldn’t handle it.
The things were bad, but now she’s glad
Can’t you tell, she’s walking on air?

Chorus:
Yeah, she’s got light in her face
She don’t need no rescue and she’s okay.
Yeah, she’s got life in her veins
She don’t need no rescue and she’s okay.
No SOS needed no rescue when she’s finally there
No SOS needed no rescue when she’s finally there, yeah
She’s got life in her veins,
She don’t need no rescue and she’s okay

That girl is you yeah and that girl is me
That girl is strong girl and don’t let you see
That girl is you yeah and that girl is me
That girl is strong girl and don’t let you see

[Chorus:]

semoga tahun 2014 akan memberi kebahagiaan kepada cik suri. cik suri tidak berniat untuk melukakan hati sesiapa pun. maaf andai ada yang terluka. i am innocent (tetiba laks)

akhir kata,

ujian itu Allah datangkan kerana Dia sayangkan kite semua. Redha lah dengan ujian-Nya kerana mereka yang sabar itu tergolong dikalangan orang-orang yang beriman.

Jagalah sembahyang kerana sembahyang itu tiang agama, kukuhkanlah ia agar tidak runtuh. ikhlaskanlah hati dalam beribadat dan semoga Allah sentiasa menjaga hati kite dan dijauhkan daripada sifat-sifat buruk, mazmumah.

Wassalam
Senyum Sokmo :)
::timetothinkaboutmyself::

1 comment:

nabihah said...

semua yg sue kate semue, biha setuju. hidup ni suatu perjalanan.