Wednesday, January 26, 2011

~Kenangan Lama~

::Pak Cik Bas Perpustakaan Bergerak::

Petang tadi, masa on the nak balik umah ternampak bas perpustakaan bergerak..masa sekolah rendah dulu-dulu suka lah pergi pinjam buka dengan perpustakaan nih...setiap hari isnin ngan rabu, mesti ade jer kat dataran perhimpunan.
so, tadi saja lah nak tau sape driver bas tu...tengok lah...rupa2 nya..pakcik yg dlu jugak..dah beruban dah janggut die. dulu pakcik nih ensem sangat, baik dan kelakar...selalu jer pesan kat kitorg jgn suka sepah kan bas die.tak sangka pulak pakcik nih still lagi bawak bas perpustakaan nih...besar betul jasa die untuk budak2 sekolah macam kiorg nih...dari muda sampaikan dah berusia...sayang kat pakcik nih...hehehe;p
Pakcik saya doakan pakcik sihat2 selalu dan happy dengan kerja pakcik...sbb usaha pakcik bawak bas perpustakaan itu lah kiorg boleh pinjam buku yang best2 walaupon kat sekolah mmg dah ade perpustakaan sendiri..hehehe;)Sayang pakcik bas perpustakaan bergerak...;D

No comments: