Saturday, November 19, 2016

::SIEM REAP - MY SHORT TRIP VACATION::

Assalamualaikum

Intro~

Demi kerana hendak memberitahu you all semua yang i pergi melancong ke luar negara for the first time. i ringan-ringankan jejari i yang lembut ini dengan mengupdate blog ini. walaupun sebelum ini dah berbulan blog i ni bersawang-mawang. kihkihkih. #silameluat

actually, tidak pernah pun planning nak pergi ke Siem Reap. tetiba jer 'ter'bersetuju dengan cadangan my childhood-hoody bestfriend ni. dia yang whatapps i and bagitau planning dia and officemate yang hendak ke Siem Reap. dia bertanyakan samada cik suri nak join trip diorang tak. tanpa berpikir panjang, terus jer i bersetuju. perangai ni jangan buat tau kalau time orang meminang. haru jadinya kalau setaju tanpa pikir panjang. hihihi.


perjalanan kami bermula pada 02 November 2016 dengan flight dari kuala terengganu jam lebih kurang 8 pagi. seawal jam 5 pagi masing dah bangun tidur, siap-siap solat semua bagai, jam 7 pagi dah tercongok di airport.

setibanya di klia2 masing-masing dah tahan nak pee. kelam kabut mencari tandas. sejuk sangat dalam flight tadi. memang tak tahan lah. semua dah berkumpul selepas selesai urusan masing-masing. its time to get your stomach full. Let pergi makan...

disebabkan, flight kami ke siem reap jam 1230 tengah hari. maka melangok lah kami dekat klia2 tu. sampai tertidur kebosanan. pendek kata, kami sampai siem reap jam dua kut. sebab siem reap awal satu jam dari waktu malaysia.


cik suri terpaksa stop menulis sampai sini sebab cik suri terasa macam dah lari dari objective utama entry ni. aku dah melalut weeiiii...
asalnya  nak cerita benda lain, tapi end up cerita benda ni berjela-jala. maafkan daku. nak padam balik cik suri rasa rugi sebab dari jam 8 pagi tadi cik suri start tulis. huhu.

okay, byeeee and see you nest entry.

wassalam

No comments: