Wednesday, May 21, 2014

::TRAINING LAGI::

Assalamualaikum

Annyeonghaseyo...haiii...tetiba terkeluar bahasa korea pulak but i likeee. cik suri bukan di korea sekarang ni tau tetapi cik suri berada di guesthouse di singapura. 

this time bertraining api 9th edition. sangat boring sebab tak de kawan yang sekepala. dah masuk hari keempat cik suri di singapura ini sejak sampai ke sini hari ahad lepas. tak pergi kemana-mana pun. housemate pulak jenis yang pasif. tak mahu keluar jalan-jalan and takes some photos sebagai kenangan.


actually, cik suri tingggal bersama barbara from china and seorang lagi dari thailand, som. barbara ni kuat shopping dan dia datang singapura seminggu lebih awal dari cik suri. then, she is very shopahollic. semua benda die beli. pantang nampak perkataan sales, mesti die terus meluru masuk ke kedai tu dan bershopping. wahhh....banyak betul duit die.


second day cik suri pergi ke tampiness mall, nak cari makan lah konon. ya allah susahnye nak jumpa tempat jual makanan halal. walhal first day datang sini, kak rosnah our staff in singapura telah bawak cik suri ke tampiness dan tunjuk tempat nak makan, tapi cik suri lupa. jadi terpaksa bungkus mcd dan bawak makan ke food court yang satu pun tak ada jual halal food. naik loya tekak ni tetapi terpaksa cover sebab dua orang ahjuma ni mau makan mee yang ada pork.   


salah satu makan yang wajib kena ada. buat alas perut time-time lapar. no choice. mula-mula ragu-ragu jugak dengan instant noodle nih. tetiba ternampak tanda halal, pantas je ntangan terus grab 2 cup for standby.

belum sempat nak pergi beli souvenir untuk family and friends. sedihnya. nak pergi jalan-jalan sorang-sorang terasa takut pulak. takut sesat dan masa yang free hanya waktu malam saja. pening kepala duk pikir sebab belum sempat cenderamata.


gambar di atas cik suri nak tunjuk beg cik suri yang rosak. sebabnya servis firefly yang sangat teruk. masa cik suri berada departure lobby, cik suri nampak diorang duk sedap je campak beg kite ni ke dalam perut kapal terbang tu. so, inilah hasilnya. geram je dalam hati nih. nasib baik beg ni murah jer and dah lame  beli dekat langkawi dulu-dulu. nampaknye kena beli beg baru lah ni.


ini kali pertama cik suri naik kapal terbang. katanye firefly tambang murah, tetapi kena jugak dalam rm 650 pergi balik. murahlah kan. kalau naik akirasia or mas sah-sah mahu kena dekat seribu hengget kan. first time naik flight, sorang-sorang. ingatkan rasalah berdebar ke nerves ke takut ke. tetapi tek rase ape-ape pun. tetapi bila dah sampai cecah awan, boleh terpikir kapat terbang meletup. apalah. terpengaruh dengan cerite matleh.


berada di dalam awan. wahh...teringat akan penciptanya. sungguh agung dan besar sungguh ciptaan-Nya. cantiknya. tiada kata-kata yang mampu diucapkan. hanya ingatan kepada sang pencipta. sungguh agung. sungguh bijaksana. segalanya adalah miliknya.

today, having lunch together. our account manager cooked soup for us. dua hari lepas die very intented to do cooking for us. he asked kak rosnah to accompany him to buy halal  meat/beef. then, last night he went out again to buy the pan, knife some sort of cooking stuff. kesian, but he cook very well.


perut sudah kenyang, hati pun jadi senang...hahaha :)


gambar tukang masak, mr. jay at the back. he good in cooking but need to think twice if he offfer to cook because he is non-muslim. for this time i eat because all the ingredient was bought buy kak rosnah.

wassalam
senyum sokmo :)

2 comments:

nabihah said...

len kali ajak aku

Suri Suriyani said...

ok...next time yer beeha...