Tuesday, May 6, 2014

::BENGANG::

Assalamualaikum

Salam tengahari. tetiba bos masuk office pulak waktu-waktu lunch macam ni. tak suka lah. tak leh nak rileks sikit. apa-apa sajelah.

cik suri benganglah dengan perangai manusia ni. agak-agaklah kalau nak bercakap ker bergurau ker. kalau kite bergurau kasar dengan die pandai pulak nak marah. ingat ko punyai gurau orang tak terasa hati ker. pikir-pikirlah. orang pun same lah macam kau. kalau kau pandai terasa hati, aku pun pandai terasa hati. aku pun manusia bukannye alien. 

kadang-kadang manusia sekeliling ni hanya tau diri sendiri saje. itu name nye penting diri. mahu diri die saje dihargai dan orang disekeliling sesuka hati je mahu diperlakukan macam mane. selfish.selfish.selfish. 

cik suri dah lama tahan diri. suka atau tak suka, kena layan jugak. terasa diri ini hipokrit but i have to be hipokrit. now, i will not care what they say about me. move on.move on. move on. it time to move on sue.

tak tahu mana silapnya. tak tahu mane kurangnya. selama ni dah cuba be nice to all people around me. try to not hurting them. but, why they still do not understand me. bercakap sesuka hati. lidah manusia memang tidak bertulang. mengeluarkan kata-kata ibarat menghunus pedang yang menghiris hati. terluka but now i will not care about it anymore. i don't care. i don't care. i don't care. because it hurting me too much.

sabar is the best solution. tapi sampai tahap mana cik suri mampu bersabar. cik suri bukanlah seorang yang penyabar. walaupun selama ini bertahan hati dengan kerenah manusia. bertabahlah cik suri. ini lah namenye dunia. pelbagai manusia, pelbagai ragam. 

wassalam dan senyum sokmo
.::hatiyangterluka::.

No comments: