Thursday, May 30, 2013

::HARI TAK JADI::

Assalamualaikum

Hari Jadi atau Hari Tak Jadi. Apa tu?

Actually, hari ini genaplah usia Cik Suri 28 tahun. Dah tua dah. Tapikan, banyak lagi perkara yang belum saya capai dah bereskan. Sempat atau tak? Harap-harap masih diberi kesempatan oleh Allah untuk Cik Suri sempurnakan impian Cik Suri sebelum mata ditutup. Mati itu pasti, hidup belum tentu ~Saifudin a.k.a Laksamana Sunan~

Masih ramai kawan-kawan yang masih ingat dan tidak lupa untuk men'wish'kan Selamat Hari Jadi...Happy Birthday. Terima Kasih atas ingatan dan ucapan, wahai sahabat.

Ade cite best. Tapi bagi saya tak best pun. Biasa-biasa je. Tapi budak-budak opis sukalah sangat. Dapat makan free sape tak suka kan. Itu, Training Manager saya belanja ice cream. Tak tau eskrem ape. Saya tak makan pun lagi. Budak opis yang beria-ia nak makan, sampai suruh saya pergi "jemput" die join kite makan lunch. Tak pernah-pernah nak ajak tetiba harini suruh saya panggil dekat bilik ajak join kitorang makan dekat pantry. Uh...takdenye aku nak layan. Nanti, dia kata saya buang tebiat la pulak. Tak perlulah nak hipokrit. Apa yang penting dah ucap terima kasih sudahlah. Dia tau lah nak join *memang pun die selalu jugak datang borak kat pantry bile nampak kiteorang tengah berkumpul*. So, tak payahlah nak paksa-paksa saya "jemput" dia. SERABUT tau, dan obvious sangatlah kalau tetiba saya panggil dia. Sayakan MUSUh dia. 

Entahlah...kadang-kadang kelakar jugak kerja dekat sini. Ramai orang yang mental. Termasuklah saya. Tapi, saya masih lagi BN. Nak tahu ape itu BN. Bukan Barisan Nasional tapi Budak Naive. Asyik kena buli aje, kena hentam, kena pelekeh, macam-macam lagi. Kalau saya wat muka serious nanti orang kata saya poyooo, sombong, berlagak, kepala hangin bagai. Susah tau. Pening kepala.

Dia orang mesti cop saya kedekut. Yelah, mintak besday girl yang comel ni belanja cake. Patutnya, diaorang lah yang belanja saya cake. Besday saya kan. Saya malaslah nak layan. Buat tak tau je. Dah la keje banyak, bukannye nak tolong. Tiga hari tau saya bertukus lumus menyiapkan company profile. Sepuluh set pulak tu. Dah la tak prepare apa-apa lagi untk external audit dari Baker hughes, Isnin depan. Banyaknye tak settle lagi. In Shaa Allah, esok saya try to settle semua document. At least biar nampak cantik. Dahlah, saya kena represent Training Manager. Dan-dan jer ada big problem kat Singapore *katenya Big Problem*. Tak tahu lah saya. Husnuzon, okey...!!!

Saya plan lepas auditlah belanja budak-budak opis nih cake. Homemade cheesecake. Buatan Cik Suri Shomel Lotey :)

I wish happy birthday to myself and to my friend , Nor Ali. We share the same date :)

Akhir kata, penutup kalam "Selamat Malam & Selamat Hari Tua"

Ya Allah,  Alhamdulillah kerana masih memberi peluang untuk menumpang di Bumi-Mu.
Ya Allah, Kau ampunilah dosaku, dosa ibu bapaku, dosa sahabatku dan dosa umat Islam di dunia ini.
Ya Allah, Kau peliharalah agamaku Islam, jauhilah aku dari perkara syirik.
Ya Allah, Kau lindungilah aku, keluargaku, sahabatku, dan umat Islam di seluruh dunia ini.
Ya Allah, terima kasih kerana masih memanjangkan umurku. Aku bersyukur :)

Senyum Sokmo :)

Wassalam

1 comment:

Suri Suriyani said...

Tambah lg sorang, my ex-roommate, budak kati sebelah, Ungku Emmy Rina Ungku Ali..Happy birthday dear :)