Monday, March 11, 2013

::LANGGAR::

Assalamualaikum

Dah dinner semua. Cik Suri hari ni just makan burger jer. Tu pun mak yang pergi beli dekat town sana. Sambil-sambil dia nak beli ubat, singgah kejap gerai burger. So malam nih, kite orang dinner dengan burger jer. Tak kisah pun sebab kadang-kadang if Cik Suri terasa nak makan burger, sanggup rempit motor ayah pergi beli dekat rumah jiran tu. Biar pun dah malam. Sanggup weiii...

Semalam, hari Ahad on the way nak pi keje. Kete Cik Suri kena langgaq dari belakang. And, u know what. My manager yang langgar. Ala...ingat tak I pernah cite pasal manager from India tu. Dia lah yang langgar. Angin satu badan. Dah la I tak suka kat dia. Tup-tup die tak pasal-pasal sondol kete kite dari belakang. Calarlah sikit Si Sunan kesayangan Cik Suri. Nasib baik tak banyak. Tapi, bengang jugak la dengan si bangla tu. Cik Suri turun dari kete, saja mahu tengok sape yang langgar. Alih-alih, tengok bangla nih. Dia siap boleh tunjuk tanda tumb up. What the heck!!!Ko langgar aku kut!!! Okey, kite settle dekat office.

Setiap pagi Cik Suri kena pergi dekat site office for daily meeting a.k.a toolbox meeting. So, we meet there. You know what, lepas je I parked kereta. Turun and dia dah siap tunggu dekat kete dia, and boleh tunjuk dekat I, nak bagitau yang kereta dia rosak teruk. Teruk sikitlah dari kereta Cik Suri nih. Bengang lagi. Cik Suri pun jalan terus, buat dunno jer... Konon nak tunjuk sakit hati ah. Ha Ha Ha...Padan muka ko.

Dia pun takde nak cakap, nak bayar ke apa. Claim for repair or what. He say nothing. Even to say SORRY.

Bengang.

Habis je meeting, Cik Suri terus balik ke office. Terus cite dekat Account Manager, Mr. K. Kebetulan pulak, bos telefon. Apa lagi, Mr. K ni pun citelah dekat bos. Bos cakap suruh slow talk with that bangla and settle it nicely. Cik Suri panas baran sikit. So, tak tau nak settle macam mane.

Sambil-sambil breakfirst dekat office dengan makanan yang dibeli dekat kantin tu. Tak de selera and mood nak makan. Tetiba, si bangla tu masuk office then terus come to me. He ask me to go to workshop and settle my car. I just say okey and then my officemate suggest me to do it by myself and claim bill from him. So, I told him that way and he agreed. Settle but till now I didn't go to the workshop to settle up my car. Malas la!!!

You know what?!!!
Actually dia kena marah dengan bos I. So, that's why lah die beria-ia nak repair kete I tu. And, today, dia tanya lagi dah pergi repair belum. Because tomorrow bos balik dari outstation. Takut kena marah la tu. Ha Ha Ha. Again....

Tapi hari ni, Cik Suri rasa macam malas pulak nak pergi repair and claim from him. Sebabnye kete cik suri calar sikit je tapi nampaklah buruk sikit sebab dah terkopek cat kereta tu. Dalam RM 300-400 jugak lah kata officemate. Cik Suri bukan reti pun bab-bak repair kereta nih. Silap-silap nanti Cik Suri pulak yang kena kencing dengan pomen nanti. Huhuhu :(

No comments: