Friday, March 1, 2013

::JODOH::

Assalamualaikum

Cik Suri nak cerita pasal Jodoh. Hari Jumaat duk sibuk pasal jodoh. Aisss...hehehe :)
Takpe lah kan. Banyak dapat jemputan kahwin untuk hari ni dan esok. Itu belum lagi masuk musim cuti sekolah. Isshk...kalau cuti sekolah, sampai tak tau nak pegi yang mane satu. Last sekali pegi yang paling dekat dengan rumah. Sonang cerite. Tak fenim kepala. 

Jodoh. Jodoh itu rahsia Allah. Kite tak tau siapa jodoh kite. Betul tak?
Ermmm...
Kalau kita dah tau siapa jodoh kita, tak seronoklah kan.  Sebab itu, Allah give us a surprise. Surpriseee!!! Mesti kita akan terkejut dengan surprise Allah ni kan. Mesti kita akan cakap, “ La tak sangka kau jodoh aku!!!”. "Duk sebelah rumah jer". "La, kita pernah jumpa sekali hari tu kan". Macam-macam lagi.

Cik Suri pun tak tau siapa jodoh Cik Suri.  Walaupun, di keliling kita ni berjumpa dengan bermacam orang, Cik Suri tetap tidak ade kawan lelaki. Sumua kawan-kawan Cik Suri perempuan. Jadi, tiada idea siapakah gerangan pemilik tulang rusuk yang Cik Suri pinjam nih. Dia tak nak cari ke peminjam dia yang comel cute miut nih. Perasan!!! 


"Ya Allah, jadikanlah hamba-Mu ini mencintai orang yang beriman dan jadikanlah orang beriman mencintaiku." (Riwayat Muslim, no.: 2491)

Pertemuan itu ada, tetapi jodoh tetap kekal sebagai rahsiaNya.  \(^.^)v

Wassalam...

2 comments:

Haliza Ghazalli said...

Salam singgah
Situasi u sama mcm my daughter. Don't worry....
Allah SWT has already written the name of ur spouses for u.What u need to work on is ur relationship with Allah SWT.
U'll be sent one when u r ready. It is only a matter of time....

Suri Suriyani said...

waalaikum salam...

thank you,
yup, keep praying to Allah
In shaa Allah...