Monday, December 23, 2013

::TILU::

Assalamualaikum

Selamat pagi semua. Alhamdullilah, hari ni mentari muncul dengan ceria, hujan pun dah kurang sedikit, waktu petang je kadang-kadang hujan renyai-renyai. Cik Suri pun dah start kerja seperti biasa selepas cuti beberapa hari akibat banjir, kemudian MC pulak, disebabkan demam dan juga sakit mata. Rumah sudah siap cuci dan mula kemas sikit-sikit. Masih ada beberapa area yang belum dikemas dan disiapkan dengan sempurna. Ibu Cik Suri cakap, InshaaAllah, kita pastikan semua selesai sebelum Raya Cina.

.::TILU::.
Kenapa tilu...?
Pagi tadi on the way datang kerja, terdengar lagu dari kumpulan Tilu - Ku Bukan Aku.
Terasa sedap pulak lagu ni. Sambil nyanyi-nyanyi dalam kereta, petik-petik jari, make my day sangat happy and ceria.

Disebabkan itu,

Tadaaa...lagu Tilu untuk korang dengar sekali :)



Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

(korus)
Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan
Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku

Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu

(ulang korus 2x)

Hopefully, this song can makes your day too...
Enjoy the song :)

Wassalam
Senyum Sokmo  :)

No comments: