Tuesday, May 28, 2013

::WAKE-UP CALL::

Assalamualaikum

Tajuk entry kali macam keputusan pengundi tempoh hari pulak. Wake up call for BN. Kebangkitan generasi muda. Tapi, entry Cik Suri tak ade kaitan dengan election tempoh hari yer. Dah basi dah hal mengundi tu. Ape yang penting kite kena move on memajukan diri sendiri. Usaha tanpa jemu dan terus berusaha. No one can help us kalau bukan kita yang lakukan sendiri.

Wake up call untuk Training Manager Cik Suri. Bukan Cik Suri sengaja ingin mencari pasal dengan dia. Tapi just nak bagi reminder dekat dia. Lagi pun Cik Suri dah ingatkan sebulan yang lepas. Dia lagi suka mengambil jalan sambil  lewa. Bila Cik Suri hantar email and CC to Quality Director in Singapore, baru gelabah tak tentu pasal. Pastu, bukan dengan menjawap issues yang Cik Suri bangkitkan, tetapi dengan professionalnya dia lebih suka mengata ada gapping between me and him. What the hell. Kerja aku siap kut. My intention is to remind you about our QMS system and to complete the filing system. Kalau dah record delayed since dari January lagi, ape yang ko buat. Do nothing but talk to much.

Inilah orang kata, bunyi banyak kerja tak jalan. Bukan satu dua benda yang Cik Suri remind dia tak take action. Banyak weii...!!! Tak tahulah ape yang dia buat kat dalam bilik tu. Bila cakap kat phone je baru nak keluar bilik and ulang alik depan kiteorang nih sambil cakap kuat-kuat. Kalau cakap in Malay or English, still accepted. Dah la cakap bahasa Urdu *bukan Urdu tapi Hindi*, pastu buat-buat gelak kuat-kuat. Sooo annoying.

Cik Suri tak paham betul lah dengan orang-orang atasan nih. Yang buruk still nak simpan, yang elok dibuang camtu jer. Tiga minggu lepas, dengan senangnya kite punya CEO turun sini and then terminate our Operation manager cantu jer. Notice 24 hours. Kesian dekat dia. Dialah harapan kita orang nak melihat satu perubahan dalam company. Tapi, tetiba je harapan tu hancur camtu jer... Ibarat debu hilang ditiup angin. Keadaan kembali seperti mula-mula Cik Suri masuk sini. Tidak teratur. Sadisnya!!!

Tiada apa yang mampu Cik Suri lakukan. Teruskan saja kerja, lakukan selagi perlu. Cik Suri perlukan perubahan jugak. I have to move on, for a better future and to develop my skills and career. I don't see my future here. I just like memperhambakan diri untuk kepentingan dua ekor makhluk perasit nih. Kesiannya!!!

Selamat Malam dan...
Jangan lupa, Senyum Sokmo :)

Wassalam

No comments: