Saturday, May 15, 2010

::Apa Dah Jadi::

Saya Sayang Sama Kamu

Apa dah jadi!!!Konpiuh aku...Sampai2 kat umah, terus mencari laptop kesayangan…tapii…baru je tekan suis, bukak screen die…tup2 ade bunyi pelik…kletak…kletak…huhuhu…pemegang screen laptop pecah…sedey…screw die dah tertanggal…ape dah jadi…kenapa jd cam nih….hukhuks…adehhh…risau pulaks hati…nak buat ape?!!nk repair kat mne?!!msh buleh repair ker?!!!berapa ongkos nye…xkisah arr…kena beli laptop baru kerr…hehehe..ade niat nih…dr dlu lg simpan niat nih…tp ak syg sama kamu,…kamu setia sma ak…sudah 4 tahun…kamu bru jer kena format 2 kali, walopom kau selalu kena serang demam virus…huhu…sorry sy xtau nak hirau kan kamu…kenapa kamu pecah…kamu buat ak sedih…

Kedua…bru pulang dr career fair..dah mula cari kje baru…huhu…harap2 dpt kje baru…kje yg lg best…kje yg org appreciate ape yg kita buat…walaupom ak suka ngan kje aku skang nih…Cuma sedikit tidak suka ngan rakan sekerja…xpe tahan jer hati…xpe janji ak xtensen…mak kate klu kje tensen cari kje lain…bagus la mak…sayang kat mak…

Lagi pom, company tempat ak tgh training skang ni mengalami masalah dalaman…biase lah..syarikat besar…politik pom besar…dah jd camni..nahh…sume org dah kelam kabut…itu lah, fikir dlu sebelum bertindak…yg kena bukan anda seorg, sume org akan terlibat…termasuk org bawahan yg xde kena-mengena...huhuhu...

Xpe lah…ape-ape pom…rezeki Allah di mana2…bumi Allah nih besar dan luas…usaha, doa dan tawakal..insyaAllah, Dia akan permudahkan jalan kita…Ameen…

Tambahan:
td masa lunch, kami didatangi oleh seorg budak yg memohon derma untuk kanak2 spastic..ak agak terkejut tetiba bdk ni sapa kitorg, ak tgk die dengan reaksi muka terkejut dan pelik...hehehe...budak tu ckap nk amek ms sikit jer..so layan jer lah...borak2..slidik2...akhirnya lebih jugak dari 10 min...bg la derma skit...tp sebelum budak tu pegi, sempat lg dia ckp camnih kat aku "akak buleh senyum sikit tak, muka akak serius sgt lah"...
huhu...ak xleh terima...muka ak mmg cpt ade reaksi..risau gak kut2 buat org lain takut...maknanye pasni ak kena senyum slalu...perlu ke??!!!nnt org kate ak angau atau gile...konpiuh lg...huhuhu...

1 comment:

desx said...

senyuman jg satu sedekah :)