Friday, February 20, 2015

::HARI MEMINANG::

Assalamualaikum

Alhamdulillah selesai dengan lancarnya majlis pertunangan adik cik suri, si rijal pada semalam. syukur dan lega dengan dimudahkan urusan ini oleh Allah s.w.t. alhamdulillah.

family cik suri sangat gembira. allahu akbar tiada kata yang mampu diucapkan melainkan kalimah syukur kehadrat pencipta. kami mohon agar urusan yang seterusnya dimudahkan oleh Allah s.w.t. 

adalah sesuatu yang tidak diduga oleh keluarga cik suri seisinya termasuk saudara mara. betapa bersederhananya bakal keluarga ipar ini. bak kata ayah, tiada lagi dalam sejarah keluarga kami. inilah kali pertama.(tergantung ayat kerana tiada kata-kata yang mampu cik suri gambarkan)

mungkin kerana mereka ini orang yang tidak mempunyai perasaan show off, riak dan mereka tergolong di kalangan orang-orang yang jelas tentang agama. mereka memahami apa itu konsep perkahwinan yang sebenarnya. alhamdulillah...!!!

satu perkara yang cik suri sedari,

dari firman Allah s.w.t.
ayat 26: an-nur; maksudnya:

"perempuan yang jahat adalah untuk lelaki yang jahat, dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat dan sebaliknya, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik. Mereka yang baik adalah bersih dari tuduhan yang buruk yang dikatakan oleh orang yang jahat; mereka yang baik itu akan mendapat pengampunan dari Allah dan pengurniaan yang mulia"

cik suri mendoakan semoga Allah melindungi adik cik suri, si rijal dan bakal isterinya, mudah-mudahan.

note: cik suri ni memang suka menangislah. letihlah nak tahan air mata nih. dia suka keluar walaupun dah usaha tahan. hati nih mudah terasa sebak, terharu dan tersentuh tanpa sebab. sensitif sangat. malu dekat orang. adeh!!!

wasalam
#jangantanyabilagiliranciksuri

No comments: